Vis tikka masala

Vis tikka masala

voor 2 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gemberwortel, grootte van 1½ cm
  • ½ theel. gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetl. garam masala
  • ½ theel. paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 1 eetl. citroensap
  • 10 cl halfvolle yoghurt
  • 200 g visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. olie
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 6 takjes koriander

Maak de uien schoon en snijd een halve ui heel klein.
Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
Schil het stukje gember en rasp het.
Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, gember, gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, paprikapoeder, chilipoeder, citroensap en de yoghurt.
Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de gepelde tomaten toe.
Stoof de vis in 10 minuten gaar.
Was de koriander en knip het klein.
Strooi de koriander over de vis.

Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig . . .

  • 400 g broccoli
  • 150 g zilvervliesrijst

Yoghurt over?

Bron: Voedingscentrum

Terug