Gewokte vis in teriyaki met mihoen

gewokte_vis (2K)

  • 1 kleine struik broccoli (ca. 400 g)
  • 2 smalle preien
  • 400 g stevige witte visfilet
    (bijv. pangasius of tilapia)
  • wokolie
  • 1 zak mihoen
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • 1 zak kroepoek saté

Maak de broccoli en prei schoon.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de prei in schuine plakjes.
Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin.
Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.
Roerbak in de wok de broccoli 5 minuten.
Voeg de prei toe en wok 2 minuten mee.
Maak de mihoen klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Voeg de woksaus toe aan de broccoli-prei.
Goed omscheppen en goed doorwarmen.
Schep voorzichtig de visblokjes erdoor.
Verdeel de warme mihoen over 4 diepe borden, schep de vis en groenten in teriyaki erover.
Geef de kroepoek er apart bij.

Op tafel
Zet gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de prei door 9 lente-uitjes voor een wat pittigere smaak.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs toe.

Bron: Conimex

Terug