Vis met spinazie-citroensaus

Vis met spinazie-citroensaus

voor 2 personen

  • 250 g filet van kabeljauw of een andere nette witvis
  • 100 g babyspinazie, gewassen
  • 25 g boter
 
  • 20 cl crème fraîche
  • 2 eetl. citroensap

Zout de visfilets grondig en zet minstens een kwartiertje weg.
Hak de rauwe spinazie grof; twee keer het mes er doorheen is wel genoeg.
Maak 2 borden heet.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes tot hij gesmolten is, bruin worden is niet de bedoeling.
Leg de filets erin en dek af met een deksel.
Gaar op laag vuur 3 à 4 minuten.
Kijk: zijn de randjes van de filet al ondoorzichtig?
Draai dan met een spatel de filets voorzichtig om en dek weer af.
Nog 2 minuten en de vis is gaar.
Leg de filets op hete borden.
Roer de room en het citroensap door het bakvocht.
Voeg de spinazie toe en laat helemaal slinken.
Breng op smaak met misschien wat peper en zout.
Schenk de saus over de vis.

Bron: Onno Kleyn

Terug