Vis met prei-kerriesaus

voor 2 personen

  • 250 g wit van prei
  • 20 g (1,3 eetl. vloeibare) margarine
  • 2 theel. kerrie
  • peper & zout
  • 1 dl groentebouillon
  • ½ dl kookroom
  • mespunt mosterd
  • 2 stukken visfilet

Maak de prei schoon en snij de groente in ringen.
Smoor de prei in ⅔ van de margarine met de kerrie, peper en zout in 10 minuten gaar.
Pureer de prei in de keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg de bouillon toe en de kookroom en breng de saus tegen de kook aan.
Maak de saus op smaak met wat mosterd.
Bestrooi de vis met peper en zout en verdeel de rest van de margarine in vlokjes over de vis.
Laat de vis onder een hete grill in ca. 8 minuten gaar worden.
Geef de saus erbij.

Bron: Voedingscentrum
Bron: De Wassende Maan

Terug