Vis met pikante saus

Vis met pikante saus

voor 2 personen

  • 1 snee witbrood zonder korst
  • 20 cl gezeefde tomaten, pak
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetl. amandelen
  • 1 gegrilde paprika, pot
  • 1 teentje knoflook
  • ± 5 cl rode wijn
  • 2 stuks stevige visfilet, bijv. tilapia
  • 1⅓ eetl. vloeibare margarine

Week het brood in de gezeefde tomaten.
Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
Maal de amandelen heel fijn.
Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer, het geweekte brood met de gezeefde tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat rode wijn tot een saus.
Bestrooi de vis met peper en zout en bak de filet in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron en geef de saus bij de vis.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met peterselie en macaroni.

Tomatenblokjes over?
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in linzen in tomaten-kokossaus. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Bron: Voedingscentrum

Terug