Vis in folie met pesto van kervel

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse kervel
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 5 eetl. Parmezaanse kaas
  • ½ dl olijfolie
  • zout & peper
  • 1 koolrabi
  • 1 ui
  • 4 moten kabeljauw
  • 1 eetl. boter

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Pel en snipper de knoflook.
Pureer de kervel met de knoflook, de pijnboompitten en de kaas in de keukenmachine glad.
Meng er zoveel olie door dat een smeuïge saus ontstaat.
Breng op smaak met zout & peper.
Schil de koolrabi en snij ze in luciferdunne reepjes.
Pel en snipper de ui.
Dep de vis droog en wrijf de moten in met zout & peper.
Bestrijk vier stukken aluminiumfolie (30 x 30 cm) dun met boter.
Verdeel de koolrabi en de ui over de stukken folie.
Leg de vis erop.
Bestrijk de moten met de kervelpesto.
Vouw de folie dicht tot pakketjes.
Laat de vis in de oven in 20 tot 25 minuten gaar worden.

Bron: Tournedos
Bron: De Wassende Maan

Terug