Vis op paprika's

Vis op paprika's

voor 2 porties

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's, 300 g
  • 250 g tomaten
  • 3 eetl. olie
  • 1 theel. hete paprikapoeder
 
  • 1 theel. zoete paprikapoeder
  • zout
  • 2 stuks kabeljauwfilets, à 200 g
  • peper
  • 3 takjes peterselie

Snijd 1 ui in de lengte doormidden en kruislings in smalle halve ringen.
Hak 1 teentje knoflook fijn.
Reinig 2 rode paprika's, kwart en kern, snijd de kwarten kruislings in reepjes.
Dobbelstenen de tomaten.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan.
Fruit de uien gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Bak de knoflook kort.
Roer er paprika door en bak 2 minuten.
Haal de pan van het vuur.
Roer er de hete en zoete paprikapoeder door.
Voeg de tomaten en het zout toe.
Dek af en breng aan de kook.
Stoom gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
Verhit 1 eetlepel olie in een middelgrote pan.
Kruid 2 stukken kabeljauwfilet rondom met zout en peper.
Bak ze in de hete olie aan beide zijden gedurende 3 - 4 minuten.
Pluk de bladeren van 3 stengels peterselie en hak de bladeren fijn.
Schik de vis op de met peterselie bestrooide paprika’s.

Bron: essen & trinken

Terug