Vis uit de oven met broccoli

broccoli (2K)

  • 500 g bloemkool of broccoli
  • 600 g visfilets (kabeljauw, tilapia of iets anders)
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetl tahin (sesampasta)
  • 1 eetl komijnpoeder
  • 1 eetl korianderpoeder
  • beetje chilipeper
  • 1 blikje (40 cl) kikkererwten
  • 8 eetl. olijfolie

Zet de oven aan op 160 °C.
Snij de bloemkool of broccoli klein, maak er een soort heel grof kruim van, de stukjes niet veel groter dan dobbelstenen.
Gebruik de stelen ook.
Zout de vis.
Bak de knoflook in een koekenpan in 3 lepels olie tot hij kleurt en voeg de tomaten toe.
Laat op halfhoog uur 5 minuten pruttelen, zonder deksel.
Roer er de tahin door en dan de gesneden broccoli of bloemkool en de uitgelekte kikkererwten.
Breng op smaak met de specerijen, zout en chilipeper.
Neem een ovenschaal waarin de stukken vis naast elkaar passen en verdeel de resterende olie erin.
Leg er de stukken vis op en daarop de groente met saus.
Zet 25 minuten in de oven.
De groente zal nog beet hebben.
Eet er burgul met boter bij, of een gekookt aardappeltje.

Bron: Onno Kleyn

Terug