Gewokte vis met mibuna

  • 1 stuk stevige vis (vb. koolvis)
  • paneermeel
  • diverse kruiden
  • mibuna
  • 1 ui
  • look
  • koolzaadolie
  • rijst

Neem een stuk stevige vis en snij die in kleine blokjes.
Meng in een diep bord paneermeel met allerlei kruiden (peper, zout, paprikapoeder…) en wentel daar de blokjes vis in.
Hak de mibuna fijn (niet té fijn).
Neem 1 ui en snij die in flinterdunne ringen.
Doe in de wok een serieuze scheut koolzaadolie en laat zeer heet worden.
Pers er naar smaak wat lookteentjes in, en doe er dan de uiringen bij.
Vrij snel voegt u de blokjes gepaneerde vis toe, roer met een schuimspaan een paar keer om tot u denkt dat de vis bijna gaar is (dat is redelijk snel).
Helemaal op het einde doet u er de fijngesneden mibuna bij.
Nog wat peper en zout naar smaak toevoegen.
Kook de rijst apart.
Schep tenslotte de vis met groenten opzij in de wok en roer nog even de rijst door
de ondertussen flink gearomatiseerde resterende olie.

Bron: Dirk Hebben
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug