Vis met luzerne uit Guatemala

  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. sesamzaad
  • ½ rode pepertje
  • 1 eetl. vissaus
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. bouillon
  • 1 eetl. bieslook
  • 12 scampi
  • 2 eetl. olie
  • 50 g alfalfa

Snij de gember en knoflook in plakjes.
Rooster het sesamzaad in een droge pan.
Snij het pepertje fijn.
Klop een sausje van het pepertje, de vissaus, sojasaus, bouillon en bieslook.
Pel de scampi, en dep ze met keukenpapier droog.
Verhit de olie en fruit de gember en knoflook op een laag vuur in 1 minuut gaar.
Neem ze uit de pan en bak de scampi in circa 2 minuten ros, en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Prik aan 12 gebaksvorkjes een scampi en een plukje alfalfa.
Roer de sesamzaadjes door het sausje.
Zet het schaaltje in het midden van het bord en leg de vorkjes eromheen.

Bron: Receptenboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug