Vis met kruidenkorst

Vis met kruidenkorst

voor 2 porties

  • 1 witbroodje, oudbakken
  • 2 sjalotten
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • 1½ eetl. gesmolten boter
  • 1½ citroen
 
  • 4 kabeljauwfilets, à ca. 80 g
  • 6 eetl. witte wijn
  • 1½ eetl. boter
  • zout & peper

Hak 1 witbroodje (van de dag ervoor) in kleine stukjes met een Blitzhacker of een mes.
Snijd 2 sjalotten in blokjes en bak ze met de Provençaalse kruiden in de gesmolten boter.
Voeg de paneermeel toe en bak het kort.
Rasp de schil van de citroen dun en meng deze door de kruimels.
Snijd de geraspte citroen voor de helft in dunne plakjes en leg ze in een ovenvaste schaal.
Kruid de kabeljauwfilets, bij bevroren vis vooraf ontdooien, en met zout en peper bestrooien en leg ze in een ovenvaste schaal.
Verdeel de kruimels erover.
Giet de witte wijn erbij en met de boter koken, breng op smaak met zout en peper en giet in de vorm.
Bak in de hete oven op 180 °C in het midden van de oven gedurende 12 - 15 minuten.

Serveer met rijst, ca. 25 g rijst per portie.

Bron: essen & trinken

Terug