Vis met kruidenkaaskorst

  • 4 visfilets van ca. 125 g, bijv. zalm, koolvis, kabeljauw
  • 140 g Boursin met kruiden/knoflook
  • 4 eetl. gemengde tuinkruiden naar keuze, fijngeknipt
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 eetl. (vis)bouillon
  • 2 eetl. Noilly Prat
  • 4 eetl. fijngemalen broodkruim
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 1 eiwit
  • boter
  • peper
  • zout

Meng in de keukenmachine Boursin, tuinkruiden, sjalot, broodkruim, bouillon, Noilly Prat en 1 eiwit.
Laat draaien tot alles goed gemengd maar niet helemaal glad is, breng op smaak met zout & peper.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Doe de boter in een ovenvaste schaal en zet deze in de oven tot de boter gesmolten is.
Kwast 1 kant van de visfilets in met losgeklopt eiwit (hierdoor plakt de korst beter), bestrooi de andere kant met peper en zout.
Leg de vis in de (beboterde)ovenschaal met de eiwitkant naar boven, verdeel het kruidenmengsel over de vis en zet de schaal ca. 15 minuten in de oven, de bovenkant moet licht gegratineerd zijn.
Als de visfilets erg dik zijn kunnen ze aan één kant even worden voorgebakken alvorens ze verder te behandelen met eiwit en kruidenkorst.
Aan het kruidenmengsel kunnen ook nog wat tomatenpuree, paprikapoeder of andere smaakmakers naar keuze worden toegevoegd, de Noilly Prat kan desgewenst achterwege blijven.
Serveer dit gerecht met bijv. een stamppotje van aardappelpuree met rucola of aardappel-rucolasalade.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug