Gewokte knoflook-koriander vis met worteltjes

knoflook_koriander (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 500 g worteltjes
  • 6 lente-uitjes
  • 400 g stevige witte visfilet,
    (bijv. pangasius of tilapia)
  • wokolie
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 1 zak kroepoek naturel

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de worteltjes schoon en snijd in dunne schuine plakjes.
Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Snijd de visfilet in blokjes van ca. 3 cm.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en bak hierin ca. 4 minuten voorzichtig de blokjes vis goudbruin.
Haal ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.
Roerbak in de wok de worteltjes 5 minuten.
Voeg de lente-ui toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de woksaus toe aan de worteltjes.
Goed omscheppen en goed doorwarmen.
Schep voorzichtig de visblokjes erdoor.
Verdeel de warme rijst over 4 diepe borden, schep de vis en groenten erover.
Geef de kroepoek er apart bij.

Op tafel
Zet gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de lente-uitjes door 1 in dunne ringen of reepjes gesneden prei.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en Ananassalade met vanille-ijs toe.

Bron: Conimex

Terug