Vis met kerstomaatjes en knoflook

  • 600 g kabeljauwfilet (of een andere vis)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 8 tros-kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 eetl. gehakte peterselie
  • facultatief: meer kerstomaatjes aan de tros

Zout de vis grondig.
Vis blijkt altijd weer te flauw, heel vreemd.
Goed zouten dus, en even laten staan.
Verwarm de oven op 200 °C.
Leg de vis in een ovenschaal, giet de olie erover en wentel hem er goed door.
Leg de knoflook en de tomaatjes erbij en bestrooi met peterselie.

Aardig:
leg er wat tomaatjes bij die je helemaal niet van de tros haalt, maar met zijn drieën of vieren bij elkaar laat.
Die gaan pas op het eind een beetje stuk, maar lopen niet leeg en maken de ‘saus’ – braadvocht, meer niet – niet te dun.
Zet 10 minuten in de oven.
Erbij:
goed brood.
Klaar!

Bron: Onno Kleyn

Terug