Vis met groentejulienne en krieltjes

Vis met groentejulienne en krieltjes

voor 2 personen

  • 400 g krieltjes
  • 1 winterwortel
  • 250 g knolselderij
  • 1 dunne prei
 
  • 100 g geschaafde witte kool
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 moten vis, bijv. pangasius
  • peper

Kook de krieltjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
Laat ze goed uitlekken.
Maak de groente schoon.
Snijd de wortel en knolselderij in lucifer dunne reepjes (julienne) en de prei in ringen.
Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de wortel en de knolselderij.
Voeg de prei en kool toe met peper en 5 cl water.
Bestrooi de moten vis met peper en leg de vis op de groente.
Stoof de vis met een deksel op de pan in 12 - 15 minuten gaar.
Bak de krieltjes in de rest van de margarine bruin en geef ze bij de vis met groente.

Knolselderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug