Gemarineerde vis met verse gember en wortel

vis_gember_wortel (2K)

  • 0.5 zak (125 g) Conimex Mihoen
  • 300 g stevige visfilet (bijv. botervis of kabeljauw)
  • Conimex Wok Marinade
  • 400 g geschrapte worteltjes
  • 1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 2 eetl. grof gehakte koriander

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de visfilet in repen en meng ze met 3 eetlepels wok marinade.
Laat het geheel 3 minuten staan om te marineren.
Snijd ondertussen de worteltjes in dunne schuine plakjes.
Schil en snijd de gember in dunne reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de wortelplakjes en de gemberreepjes 5 minuten.
Roerbak de vis ca. 3 minuten voorzichtig mee.
Voeg de mihoen en de woksaus naar smaak (ca. 6 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten.
Schep de gemarineerde vis in diepe borden of kommen.
Bestrooi met de koriander.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en kroepoek Java op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Je kunt in plaats van de visfilet ook (rauwe) garnalen wokken.
Voeg met de gember ook een fijngehakt teentje knoflook toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Rijst-kokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex

Terug