Vis met gember

  • 800 g kabeljauw
  • 50 g verse gemberwortel
  • 10 geparfumeerde champignons
  • 1½ ons verse bamboe (of 1 blikje)
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • ½ glas droge witte wijn
  • 3 eetl. Chinese sojasaus
  • ½ l bouillon van tablet
  • ve tsin
  • bloem
  • olie
  • bieslook

Snijd de kabeljauw in blokken.
Week de champignons een half uur in warm water, verwijder de harde stelen en snijd de koppen aan reepjes.
Schil de verse gemberwortel en rasp ze.
Laat de gesneden ui in een braadpan in hete olie goudgeel worden, voeg daarna de blokken vis toe en bak ze even.
Giet de bouillon erbij en zet het vuur laag.
Voeg nu de champignons, de bamboe in reepjes, de helft van de gember, de wijn, de sojasaus en een snufje ve tsin toe.
Bind de saus met de bloem en laat het geheel zachtjes sudderen tot de vis gaar is.
Roer zo min mogelijk opdat de vis niet geheel verkruimelt.
Serveer het gerecht, bestrooid met de rest van de gember en fijngehakte bieslook.

Bron: Astrid Veltman

Terug