Vis onder een dekentje

  • 750 g visfilet naar keuze,
    kan bijv. ongepaneerde kibbeling zijn, wijting, zalm, zeewolf etc.
  • 20 g boter in stukjes
  • lemonpepper
  • 750 g aardappelpuree
  • 200 g pittige, geraspte kaas
  • 2 dl volle melk
  • 1 eetl. arrowroot of maizena
  • 1 tuinkruiden-bouillontablet
  • 1 theel. mosterd
  • 4 bijna hard gekookte eieren, in plakjes gesneden
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie, koriander, bosui of een combinatie van kruiden naar keuze
  • 500 g spinazie, geblancheerd en goed uitgelekt
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer de arrowroot/maizena los met wat koude melk, breng de rest van de melk met het bouillontablet aan de kook.
Laat het bouillontablet oplossen en bind de saus met de aangemaakte arrowroot/maizena.
Laat 5 minuten, al roerend pruttelen, roer de mosterd erdoor.
Leg de vis op een bord, zet 2 minuten in de magnetron, strooi er wat lemonpepper over.
Schenk in een ovenvaste schaal een bodempje saus, leg de vis erin en verdeel de boterklontjes erover.
Verdeel de spinazie over de vis, leg de plakjes ei erop en strooi de kruiderij erover.
Schenk de overige saus over het geheel, t/m hier is het gerecht 1 dag van tevoren klaar te maken.
Bewaar het afgedekt in de koelkast, de oventijd is dan 1 uur waarvan ½ uur afgedekt met aluminiumfolie.
Maak aardappelpuree volgens, roer de helft van de geraspte kaas erdoor en bedek de inhoud van de ovenschaal met puree.
Begin aan de rand en strijk de puree steeds uit naar het midden, strijk de bovenkant glad.
Strooi de resterende kaas erover en zet de schaal 30 (60) minuten in de oven, serveer.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug