Gegrilde vis met chermoula

voor 2 personen

  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes platte peterselie
  • ½ theel. komijnzaad
 
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olie
  • 2 stukken tilapiafilet

Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
Maak de knoflook schoon.
Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Bestrijk de stukken vis hiermee.
Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Verwarm de grill.
Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met wat magere yoghurt met knoflook en koriander, een volkorenbroodje en een wortel-koolsalade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 volkorenbroodjes
  • 3 eetl. magere yoghurt
  • 1 sausl. magere slasaus
  • ½ teentje knoflook
 
  • 2 takjes koriander
  • 150 g wortelen
  • 150 g witte kool

Bron: Voedingscentrum

Terug