Vis calulu

voor 6 personen

  • 1 kg gedroogde vis
  • 1 kg verse vis
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 middelgrote tomaten, in plakjes
  • ½ kg okra, in stukjes
  • 1 kg bladeren van de zoete aardappel of spinazie
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • zout
  • azijn of citroensap
  • 2 glazen palmolie
  • 2 courgettes

Leg de gedroogde vis enige tijd in heet water, maar niet te lang, zodat er nog wat zoutsmaak overblijft.
Kruid de verse vis met uitgeperste knoflook, zout, azijn (of liever) citroensap.
Leg achtereenvolgens in een grote pan lagen gedroogde vis, verse vis, uiringen, tomaatplakjes, courgettes, spinazie (of bladeren van de zoete aardappel) en de stukjes okra.
Voeg de palmolie toe en laat alles op matig vuur sudderen tot alles gaar is.
Serveer met pudding van maniokmeel (funge) en bonen in palmolie.

Bron: Eydenbergh, Afrikaanse recepten
Gepubliceerd door: Esther's homepage

Terug