Vis, bloemkool, kappertjes en citroenvinaigrette

  • 1 citroen
  • 8 eetl. van je beste olijfolie
  • 1 eetl. wijnazijn
  • 1 volle theel. mosterd
  • ½ bloemkool
  • 4 moten fatsoenlijke vis (handgehengelde kabeljauw bv.)
  • 2 eetl. kappertjes

Boen de citroen onder de warme kraan schoon (hoeft niet bij biologisch) en rasp er heel dun een lepel rasp van.
Klop een vinaigrette van olijfolie, azijn, citroensap naar smaak, citroenrasp, mosterd, 2 eetlepels water en zout.
Gaat zeer goed met het koffiemelkschuimertje.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Kook ze in goed gezouten water beetgaar in een minuut of 5.
Schuimspaan ze in een schaal met gezouten koud water en hevel na 2 minuten over in een vergiet.
Zout de vis grondig. Bak hem zachtjes in een streep olijfolie.
Afhankelijk van de dikte is 2 - 3 minuten per kant zat.
Leg op de borden.
Verdeel er bloemkool naast en lepel er gul vinaigrette over.
Bestrooi met een beetje uitgeknepen kappertjes.

Bron: Onno Kleyn

Terug