Vis in bierbeslag

Vis in bierbeslag

  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 2 snufjes zout
  • 12½ cl licht bier
  • 4 stuks koolvisfilets, 170 g per stuk
 
  • 100 g bloem
  • 20 cl olie
  • zout & peper
  • citroenpartjes

Scheid de eieren.
Doe de eidooiers met de bloem en 1 snuifje zout in een kom.
Giet het bier beetje bij beetje met een garde erdoor.
Laat 20 minuten opzwellen.
Klop ondertussen het eiwit met 1 snufje zout stijf.
Dep de stukken koolvisfilet droog.
Doe 100 g bloem in een diep bord.
Verhit de olie in een pan of in een brede pot.
Voeg het geklopte eiwit toe aan het bierdeeg.
Kruid de vis licht op smaak met zout en peper, draai de bloem erdoor en klop het af.
De beste manier is om met een vork door het deeg te trekken, laat het licht uitlekken en giet het direct in de hete olie.
Verlaag de temperatuur en bak op middelhoog vuur aan elke kant gedurende 2 - 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Druip de vis kortstondig af op keukenpapier en serveer naar wens met enkele citroenschijfjes.

Bron: essen & trinken

Terug