Pikante vis gestoomd in bananenblad

Pikante vis gestoomd in bananenblad

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen
  • stukje gemberwortel, grootte van 1 duim
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 2 stukken visfilet, kabeljauw, koolvis
 
  • 2 bananenbladen
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout
  • 1 eetl. olie
  • 2 houten cocktailprikkers
  • 2 bananenbladeren, in stukken van 20 x 20 cm
  • stoommandje of metalen zeef

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Schil de gember en rasp het stukje fijn.
Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringetjes.
Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en zaadlijsten.
Snijd de peper in smalle reepjes.
Leg de vis op de stukken bananenblad.
Verdeel de helft van de gember, de helft van de bosui, de helft van de rode peper en de sojasaus erover.
Vouw het bananenblad dicht en steek het vast met een houten cocktailprikker.
Breng water in een pan aan de kook.
Leg de pakketjes in een stoommandje of metalen zeef.
Stoom de vispakketjes met een deksel op de pan in 10 à 12 minuten gaar.
Verwarm de olie en fruit hierin de rest van de gember, de bosui en rode peper zacht.
Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
Geef de sperziebonen en de rijst bij de vispakketjes.

Variaties
Bananenblad is in een toko verkrijgbaar. Vervang het eventueel door een stuk dubbelgevouwen bakpapier.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug