|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de aardappelen, paprika's, laurier, knoflook, olie, zout en een goede snuifje zwarte peper in een grote braadslede. Dek goed af met keukenfolie en bak 1 uur.
Meng ondertussen, om de pesto te maken, de knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine.
Voeg de basilicum toe en laat het geheel kloppen tot het grof gehakt is.
Voeg al draaiend de olie toe en meng kort.
Roer de Parmezaanse kaas, citroensap en zout erdoor.
Leg de kabeljauw op de groenten en bestrijk elke filet met een kwart van de pesto.
Bak, onbedekt, gedurende 15 minuten, of tot de vis gaar is.
Onmiddellijk opdienen.
Tips
Bespaar geld door diepgevroren visfilets te kopen en ze uit bevroren toestand te koken. Veel visfilets zijn eigenlijk beter te koken van bevroren vis. Spoel eenvoudigweg af onder koud water om eventuele ijskristallen te verwijderen en ga verder zoals aangegeven in het recept. Het duurt slechts een paar minuten extra om te koken. Steek een metalen spies of mes in het dikste gedeelte om te controleren of het helemaal warm is.