Vietnamese visfondue

  • 600 g verse grote garnalen of stukken stevige witte vis
  • 2 uitjes
  • 1 krop sla
  • mintblaadjes
  • korianderblaadjes
  • 1 winterwortel
  • 1 komkommer
  • 100 gram taugé
  • 15 loempiavelletjes van rijst:
  • 1 l bouillon
  • 4 eetl. azijn
  • 1 tak bleekselderij
  • 1 theel. olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theel. suiker
  • nuoc mam saus
  • soja saus
  • andere sausjes naar smaak

De grote garnalen moeten worden gepeld en in de lengte doorgesneden, en de zwarte rugstrengen verwijderd.
Rangschik dit sierlijk op een groot bord en versier het geheel met wat uienringetjes.
Was de sla, blancheer de taugé, rasp de winterwortel en snijd de komkommer in schijfjes.
Rangschik alle groenten op een tweede bord.
Maak de loempiavelletjes zacht door ze op een natte doek te leggen, knip ze in vieren en maak voor iedere gast afzonderlijk een schoteltje met 10 à 15 van deze kwart stukjes.
Snijd de bleekselderij en de ui fijn, pers de knoflook en maak met deze ingrediënten en de bouillon, de azijn, olie en suiker een geurige pot bouillon.
Plaats deze midden op tafel op een rechaud.
Daaromheen zet u de borden met vis, garnalen en groenten en de schoteltjes met de loempiavelletjes en de sausjes.
Men eet deze feestmaaltijd met de handen!
Neem eerst een kwart loempiavelletje, leg er naar smaak wat van elke soort groente op en daarna een paar stukjes vis, nadat die eerst kort in de bouillon gaar gekookt zijn.
Vouw en rol nu het velletje dicht tot een rolletje en doop het in een van de sausjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug