Verse knoflook visschnitzels

Verse knoflook visschnitzels

voor 2 porties

  • 50 g verse knoflook
  • 300 g koolvisfilets
  • ½ citroen
  • 1 ei
 
  • 4 eetl. paneermeel
  • zout
  • gedroogde chilivlokken
  • 2 eetl. olie

Pluk de stengels van de knoflookbladeren.
Hak de knoflook fijn.
Snijd de vis eerst in dunne plakjes en daarna in fijne blokjes.
De halve citroenschaal raspen.
Snijd de rest van de citroen in plakjes.
Meng de vis met de knoflook, citroenrasp, ei en 1 eetlepel paneermeel.
Breng op smaak met zout en chilivlokken.
Vorm 4 gelijkmatige schnitzels van het vismengsel.
Draai de schnitzels om in de overgebleven paneermeel.
Verhit de olie in een pan.
Bak de schnitzels op middelhoog tot hoog vuur aan elke kant gedurende 3 - 4 minuten.
Serveer met schijfjes citroen.

Tip
Gekookte aardappelen en remoulade gaan goed samen met deze schnitzels.
Met broodjes, salade en ketchup wordt het een super lekker visbroodje.

Bron: essen & trinken

Terug