Vlugge Venusschelpjes

venusschelpen_vlug (3K)

  • 300 g venusschelpen zonder zand en in de schelp *
  • 1 kleine fijn geneden ui
  • 2 lookteentjes fijn gesneden
  • sap van 1 citroen
  • peper & zout
  • ui
  • zout
  • venusschelpen

(* te verkrijgen in de supermarkt of bij Marokkaanse of zuiderse vishandel of markt)

Zet een pan met hoge boord op het vuur (gasstand 4) met wat olijfolie, laat 1 minuten opwarmen.
Doe er de ui en look bij en laat 3 minuten stoven, roer af en toe om.
Zet het vuur hoger (gasstand 7 ) en doe er de venusschelpen bij, roer een paar keer om, kruid met flink wat zout & peper.
Doe het citroensap er bij en zet een deksel op de pan.
Zet het vuur lager (gasstand 4) en laat 3 minuten garen.

Tip
Je kan dit als aperitiefhapje geven met een goed glas Prosecco, Cava of Champagne.
Als je dit als voorgerecht geeft neem dan wat meer schelpjes.

Bron: Sam Khaldi

Terug