Venusschelpjes met chorizo en pimentón

  • 300 g venusschelpjes, grondig gewassen
  • 100 g chorizo, in blokjes gesneden
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 theel. scherpe pimentón (Spaans paprikapoeder)
  • 200 g aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 eetl. Spaanse, extra vergine olijfolie
  • 1 glas droge sherry
  • peper
  • zout

Fruit de chorizo, sjalot, knoflook, pimentón en aardappelen goed aan in de olie.
Voeg de sherry en wat water toe en laat zachtjes sudderen tot de aardappelen net gaar zijn.
Doe de schelpjes erbij.
Laat goed doorgaren tot alle schelpjes open zijn.
Proef en voeg eventueel peper en zout toe.
Lekker met Spaans brood en groene sla.

Meeuwig & Zn.

Terug