Gevulde venkel met zalm en kaassaus

  • 2 venkelknollen
  • 600 g zalmfilets
  • 1 sjalot
    • voor de kaassaus
  • 50 g vetstof
  • 50 g bloem
  • ½ l melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 150 g gemalen kaas

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Haal de venkel uit elkaar.
Pocheer de venkel gedurende 5 minuten in lichtjes gezouten water.
Bereid de kaassaus.
Vul de venkel met de zalm, voeg de gesnipperde sjalot toe, schik in een vuurvaste schotel, giet er de kaassaus over, bestrooi met gemalen kaas en dek de schotel af.
Laat gaar worden in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
Haal het deksel van de schotel en gratineer op de hoogste stand onder de grill.
Versier met venkelloof.

Bron: Jerryke's Cuisine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug