Pittige venkel-vissoep

  • 1 sjalotje
  • 1 kleine venkel
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ theel. sambal oelek
  • ½ eetl. tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 visbouillontablet
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 1 eetl. Pernod of Ricard
  • zout & peper

Maak het sjalotje en de venkel schoon en snij ze fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en de venkel met de sambal en de tomatenpuree even aan.
Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg 4 dl water en de bouillon toe.
Kook de groenten in ± 5 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Snij de kabeljauw in stukjes, schep die door de soep en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door tot de vis gaar is.
Breng de soep op smaak met Pernod, zout & peper.

Bron: Soep-recepten.nl
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug