Tournedos van zalm en kabeljauw

  • 150 g katenspek
  • 300 g zalmfilet
  • 300 g kabeljauwfilet
  • naar smaak peper en zout
  • naar smaak boter en zalmeitjes
  • 2½ dl visfumet
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 scheuten champagne

Spreid op een werkblad plasticfolie (15 x 15 cm) uit en leg het katenspek hier dakpansgewijs op.
Snijd de zalm en de kabeljauw in lange repen en leg die om en om op het spek.
Rom het geheel strak op en leg de rol 1½ uur in de diepvries.
Laat voor de saus de fumet samen met de crème fraîche tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de visrol in plakken van ± 4 cm dik en verwijder het plasticfolie.
Bak de vistournedos in hete boter om en om bruin en laat ze vervolgens in een op 170 °C voorverwarmde oven in 6 - 7 minuten verder gaar worden.
Breng de saus weer aan de kook en klop haar met een klontje koude boter met de staafmixer op.
Roer de champagne door de saus.
Leg de tournedos op voorverwarmde borden en schenk de saus eromheen.
Garneer met zalmeitjes.
Lekker met worteltjes en wilde rijst of tagliatelle.

Bron: Astrid Veltman

Terug