Torentje van gerookte zalm

zalmtorentje (11K)

voor 2 personen

  • 300 g gerookte zalm
  • 1 stuk wit van de prei
  • 6 champignons
  • halve rode ajuin
  • 100 g spaghetti tricolore, beetgaar en grof gesneden
  • een stuk Gorgonzola
  • rucola
  • peper
  • dillepasta

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Alle groenten fijn snijden, wokken, kruiden en de pasta en Gorgonzola toevoegen.
Leg het daarna in vormpjes in een vuurvaste schotel, bekleed de bodem en zijkanten van de vormen met de gerookte zalm.
Vul dan tot boven met de mengeling zoals hier boven beschreven.
Zet dit geheel 20 minuten in de oven.
Verwijder de vormpjes voorzichtig.
Dreseer overschot van de warme mengeling op bord de gerookte zalmvulling er boven op en garneer af met rucola.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug