Torentje van puree met groenten en vis

pureetorentje (2K)

voor 3 personen

  • 6 grote aardappelen
  • 1 ei
  • 3 stengels prei, jullienne
  • 2 wortelen, jullienne
  • 1 aardappel, jullienne
  • 1 rode ui, jullienne
  • 6 scampi
  • 3 blauwe wijtingfilets
  • Provençaalse kruiden
  • knoflookpoeder
  • ajuinpijpje (slierten)

Aardappelen koken, pureren, kruiden en het eitje eronder.
Alle groenten evenzeer de aardappel beetgaar stoven en kruiden.
Scampi half doorsnijden en met de staartjes naar buiten bakken in een beetje olijfolie.
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Neem een vuurvaste schotel, boter in zet het vormpje erin en vul met een laag puree de groenten en druk aan (tot boven vullen), spuit een toefje puree boven op de groenten mengeling en steek de scampi erop.
In totaal dus drie vompjes.
Houd dit warm in de oven terwijl men de blauwe wijting filets in drie gesneden aanbakt en kruid.
Overschot van groenten op bord de vis erop.
Verwijder het vormpje voorzichtig, zet het torentje op de ingrediƫnten en werk af met de ajuinpijpsliertjes.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug