Tonijnsteak met gembersalsa

voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 2 bolletjes gember
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetl. gembersiroop
  • ½ eetl. citroensap
  • 2 tonijnsteaks
  • olie

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Snijd de gember fijn.
Knip de korianderblaadjes klein.
Meng de tomatenstukjes met de gember, de koriander, de gembersiroop, het citroensap, peper en een beetje zout.
Laat dit ten minste 10 minuten intrekken.
Warm de grill voor.
Dep de tonijn droog en bestrijk de vis aan beide zijden met wat olie.
Leg de vis op een schaal en grill de vis in ca. 6 minuten aan beide zijden bruin.
Geef de salsa er bij.

Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug