Gegrilde tonijn met umamisaus

  • 1 teen knoflook, geplet
  • beetje olijfolie
  • 1 blik (40 cl) gepelde tomaten
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • ¼ van een bouillonblokje (paddestoelen)
  • 12 zwarte rimpelolijven (Griekse)
  • 2 eetl. kappertjes
  • 4 x 100 g verse MSC-tonijn

De basis is een geconcentreerde tomatensaus:
fruit de knoflook in grote koekenpan in een sliertje olie tot hij kleurt.
Voeg de tomaten, het stukje bouillonblok en de vissaus (die vervangt de ansjovis) toe.
Druk de tomaten stuk en herhaal dat af en toe tijdens het zachtjes pruttelen.
Ontpit de olijven, snijd ze fijn en voeg toe.
Spoel ondertussen de kappertjes af met water en laat uitlekken.
Laat de saus tot appelmoesdikte inkoken.
Zout de tonijn, verhit een grillpan en gril ze half gaar, als biefstuk.
Bakken mag ook.
Meng de kappertjes door de saus en geef hem bij de vis.
Extra toevoegingen, basilicum of munt, chilipeper, zijn mogelijk.

Bron: Onno Kleyn

Terug