Tonijn met tomaat

Tonijn met tomaat

  • 4 stuks tonijn filet
  • olijfolie virgin extra
  • 5 uien
  • 2 tomaten
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 pot tomaten saus
  • eventueel zout

Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een flinke scheut olijfolie virgin extra, zolang tot de ui mooi van kleur wordt.
Voeg vervolgens er de stukken tonijn aan toe en laat het geheel op middelhoog vuur zolang staan tot de tonijnstukken zijn dichtgeschroeid.
Voeg vervolgens de pot tomatensaus toe.
Laat dit geheel op een laag vuur zeker een uur sudderen tot de tomatensaus meer is ingedikt.
Ga naar de koeling en neem even een drankje tijdens het wachten.
Daarna proef even de saus en breng het op smaak met wat zout.

Let op!
Geen tomatensaus gebruiken van de super want daar zit suiker in welke een andere smaak geeft aan het eindgerecht dan bij gebruik van echte tomatensaus !!! Dus goed zoeken of zelf maken!

Bron: Spaanse Winkel

Terug