Tonijn Jerez stijl

Tonijn Jerez stijl

  • 500 g verse tonijn
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden peterselie ( soeplepel )
  • zout & peper
  • olijfolie virgin extra
  • citroensap
    (ongeveer de hoeveelheid van een halve citroen)
  • 15 cl Fino

Snij de tonijn in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Snij tevens de knoflook en de peterselie zo klein mogelijk.
Doe een laagje olijfolie in een ketel en als de olie goed heet is voeg de peterselie en de knoflook toe.
Doe vervolgens de blokjes tonijn erbij.
Net zolang dat de buitenzijde mooi dichtgebakken is.
Dit is dan het moment waarop we de Fino wijn toevoegen, samen met het citroensap.
Laat het geheel op een laag vuur pruttelen tot de saus enigszins is ingedikt (en de alcohol is vervlogen).

Bron: Spaanse Winkel

Terug