Gepeperde tonijn met groene asperges en mozzarella

  • 2 bundels groene asperges
  • 2 sinaaspappels
  • 2 citroenen
  • 50 g bruine suiker
  • 1 theel. citroengras, fijngesneden
  • 1 rode chilipeper
  • 1 groene chilipeper
  • 20 g verse gember
  • 500 g tonijnfilet
  • 10 cl olijfolie
  • 250 g mozzarella
  • fleur de sel
  • peper, rood, zwart en wit

De citroenen en sinaaspappels uitpersen, chilipepers in kleine reepjes snijden en de gember fijn raspen.
Dan het sap van de sinaasappels en citroenen met suiker, pepers en gember tot siroop inkoken en aan het einde de olijfolie erbij roeren.
De tonijnfilets aan beide zijden met peper inwrijven en ca 30 seconden op een hoog vuur aanbraden.
Aansluitend de filets in huishoudfolie wikkelen.
De asperges wassen en 3 tot 5 cm van het einde afsnijden.
Olijfolie in een pan verhitten en de asperges ca. 5 minuten stomen en met peper en fleur de sel kruiden.
De mozzarella op een bord verdelen en asperges erop leggen.
De tonijn in 12 gelijkgrote schijven snijden en op de asperges leggen.
Tot slot wordt het geheel met de sinaasappel/citroenmarinade overgoten.

Receptuur: Renèe Conrad

Terug