Tongfilets met saffraanrisotto en gegrilde coquilles met beurre blanc

tongfilets_saffraanrisotto (2K)

  • 8 tongfilets
  • 12 coquilles
  • 150 g risottorijst
  • 6 draadjes saffraan
  • 4 dl visbouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 1 venkelknol
  • 4 sjalotten boter
  • laurier
  • tijm
  • rozemarijn
  • peperkorrels

Verwarm de vis bouillon.
Zet een gesnipperd sjalotje aan in een klontje boter.
Doe de rijst bij het sjalotje en bak de rijst even aan.
Giet daar wat visbouillon bij tot die helemaal door de rijst is opgenomen.
Herhaal dat een paar maal en voeg dan de rest van de bouillon toe, evenals de saffraan.
Kook de risotto in ± 20 minuten langzaam gaar, maar niet té.
Breng de wijn aan de kook, samen met de kruiden, de overige gesnipperde sjalotten en de in stukken gesneden venkel.
Laat dit rustig tot ⅓ inkoken.
Zeef de saus en klop er klontjes koude boter door, daarna niet meer laten koken.
Plet de tongfilets licht, kruid ze met peper en zout en leg ze in beboterde ringen.
Stoom ze daarna gaar.
Op het bord gaat de risotto in de ringen met tongfilets, waarna de ringen worden verwijderd.
Gril de coquilles kort om en om en kruid ze met peper en zout.

Bron: De Hooghe Neer
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug