Tomatenpasta met tonijn

Tomatenpasta met tonijn

voor 4 - 5 personen

  • 400 g van je favoriete pasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 200 g tonijn op olie (blikje), uitgelekt
  • 75 g zwarte olijven
  • 100 g gegrilde paprika (pot), in reepjes gesneden
  • ½ theel. chilivlokken
  • 1 theel. milde paprikapoeder
  • flinke hand verse basilicum, grof gehakt

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook een minuutje aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut mee.
Doe de tomatenblokjes, tonijn, olijven, gegrilde paprika, paprikapoeder en de chilivlokken erbij en laat alles goed warm worden.
Breng de saus zo nodig op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en voeg deze samen met de basilicum toe aan de saus.
Schep alles door elkaar en serveer met wat extra basilicum en eventueel Parmezaanse kaas.

Bron: LoveMyFood

Terug