Tjap tjoy met krab en peterselierijst

tjap_tjoy_krab (3K)

  • 350 g witte rijst
  • wokolie
  • 600 g grove wokgroenten
  • 1 pakje Conimex Mix voor Tjap Tjoy
  • 150 g krabstukjes of surimi
  • 3 eetl. fjngehakte peterselie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 2 minuten op een hoog vuur.
Strooi de mix (uit het pakje) over de groenten en voeg 5 dl koud water toe.
Roer het goed door en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de krab door de tjap tjoy.
Meng de warme rijst met de peterselie, 1 eetlepel olie en naar smaak zout & peper.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de tjap tjoy erop.

Variatie
De wokgroenten kunnen worden vervangen door verschillende groenten zoals paksoi, wortel, peultjes, paprika.
Ook lekker met gekookte garnalen in plaats van krab of surimi.

Bron: Conimex

Terug