Tilapiapakjes met pasta

voor 2 personen

  • 200 g sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • oregano
  • 175 g volkoren farfalle of penne
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 stukjes tilapiafilet

Maak de groente schoon.
Breek de sperziebonen tweemaal.
Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Voeg de tomatenblokjes toe met peper, weinig zout en wat oregano.
Laat de saus zacht pruttelen.
Kook de farfalle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Kook de laatste 5 minuten de sperziebonen mee.
Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte in tweeën.
Snijd de stukken vis in tweeën en bestrooi ze met wat peper.
Wikkel ieder stukje vis in een half plakje ontbijtspek.
Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbaklaag in 6 - 8 minuten gaar en bruin.
Giet de farfalle met de sperziebonen af.
Schik de stukken vis er op.
Giet 4 eetlepels water in de koekenpan en los het aanbaksel op.
Roer dit door de tomatensaus en geef de saus er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug