Tilapia met amandelchermoula en tomatensaus

voor 2 personen

  • 8 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • handje (25 g) gepelde amandelen
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. olie
  • 2 tilapiafilets
  • 1 (rode) ui
  • 2 theel. komijnzaad
  • 1 blik gepelde tomaten

Was de kruiden.
Maak de knoflook schoon.
Pureer de helft van de koriander, alle munt, 1 teentje knoflook, chilipepertje, amandelen, citroensap en 2 eetlepels van de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Bestrijk de stukken vis hiermee.
Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui met het komijnzaad in de overgebleven lepel olie glazig.
Pers het andere teentje knoflook er boven uit.
Voeg de tomaten en wat peper toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
Leg de vis met de chermoula in de saus en laat de vis in 10 minuten tegen de kook aan gaar worden.
Strooi de rest van de klein geknipte koriander er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug