Thaise viscurry van zalm en garnalen met basilicum-rode ui noedels

thaise_viscurry_zalm (2K)

  • 1 pak Conimex Mix voor Thaise Vis Curry
  • wokolie
  • 300 g zalmfilet
  • 200 g gepelde rauwe garnalen
  • 1 pak woknoedels
  • 2 rode uien
  • 20 g verse basilicum
  • 600 g gesneden prei
  • 20 cl kokosmelk

Meng de marinademix met 2 eetlepels olie in een kom.
Snijd de zalm in blokjes.
Doe de zalm garnalen in de kom, meng goed en laat ca. 15 minuten marineren.
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet.
Koud spoelen en uit laten lekken.
Pel en snijd de uien in partjes.
Scheur de grote basilicumblaadjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de prei 3 minuten.
Voeg de sausmix, de kokosmelk en 10 cl koud water toe, breng aan de kook.
Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken.
Bak ondertussen in een andere pan de zalm en de garnalen rondom goudbruin en gaar.
Voeg toe aan de saus en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de uipartjes 3 minuten.
Voeg de noedels toe en warm goed door.
Schep er op het laatst de basilicum door.
Verdeel de noedels over 4 borden of kommen en schep de curry erop.

Op tafel

Geef er als smaakmaker sojasaus bij.

Lekker anders kan ook

Vervang de prei door in repen gesneden paprika of schoongemaakte peultjes.

Bron: Conimex

Terug