Thaise viscurry met taugé en mihoen

thaise_viscurry_tauge_mihoen (3K)

  • 1 pakje Conimex Mix voor Thaise Vis Curry
  • wokolie
  • 300 g stevige visfilet (bijv. pangasius of zalmfilet)
  • 3 rode uien
  • 2 limoenen
  • 1 grote komkommer
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • 1 zak (250g) mihoen
  • 150 g taugé

Meng de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie in een kom.
Snijd de vis in stukjes, meng in de kom met de marinade en laat ca. 15 minuten marineren.
Pel en snijd 2 uien in partjes.
Pel en snijd de andere ui in dunne halve ringen.
Rasp de schil van 1 limoen en pers deze uit.
Snijd de andere limoen in partjes.
Snijd de komkommer in dunne plakjes.
Meng de plakjes komkommer met de halve uienringen en bestrooi met wat zout.
Goed mengen en laten uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de partjes ui 3 minuten.
Voeg de sausmix (uit het pakje), de kokosmelk en 10 cl koud water toe, breng aan de kook.
Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken.
Bak ondertussen in een andere pan de vis rondom goudbruin en gaar.
Voeg toe aan de saus en laat 1 minuut zachtjes doorkoken.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet.
Heel kort koud afspoelen en laten uitlekken.
Schep de taugé en het limoenrasp door de vis curry.
Breng de komkommer-uiensalade op smaak met wat limoensap, 1 - 2 eetlepels wok olie en naar smaak wat zout
Verdeel de mihoen over 4 borden of kommen en schep de Thaise viscurry erop.
Geef de komkommersalade en de partjes limoen er apart bij.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de komkommersalade ook wat rode peperringetjes of sambal en grofgehakte koriander toe

Op tafel
Geef er lekker als kruidige smaakmaker sambal badjak bij.

Bron: Conimex

Terug