Thaise viscurry, knapperige groenten en korianderrijst

thaise_curry (3K)

  • 400 g rijst
  • 400 g stevige visfilet (bijv. roodbaarsfilet)
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pakje kokosmelk
  • 500 g Thaise roerbakgroenten
  • sojasaus
  • 4 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de visfilet in mooie blokjes.
Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de visblokjes voorzichtig 1 minuut.
Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en laat de vis op een laag vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen
Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 3 minuten.
Breng op smaak met een scheutje sojasaus.
Meng de warme rijst met de koriander.
Verdeel de viscurry over 4 borden en schep de korianderrijst en de knapperige groenten ernaast.

Op tafel
Lekker met knapperige kroepoek cassave.

Lekker anders kan ook:
Vervang de visfilet door grote gepelde garnalen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade van gerookte kip en ananas en Rijst-kokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex



Terug