Thaise vis- en garnalencurry met sperzieboontjes, bamboe en rijst

thaise_vis_garnalencurry (3K)

  • 400 g pandan rijst
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 300 g stevige visfilet (bijv. tilapia, pangasius of zalm)
  • 1 pak Conimex Mix voor Thaise Viscurry
  • wokolie
  • 150 g grote gepelde garnalen
  • 1 blikje (ca. 200 g) bamboescheuten
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • 3 eetl. fijngehakte peterselie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Kook de sperziebonen 8 minuten in kokend water.
Afgieten.
Snijd ondertussen de visfilet in 20 stukjes.
Meng de marinademix (uit het pak) in een schaal met 2 eetlepels wokolie.
Wentel de stukjes vis en de garnalen erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
Giet het vocht van de bamboescheuten af, spoel ze af en laat ze uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de sperziebonen en de bamboescheuten 3 minuten.
Roer de sausmix, 10 cl koud water en de kokosmelk erdoor.
Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten pruttelen.
Leg de stukjes vis en de garnalen in de pan tussen de groenten en laat ze in 3 - 4 minuten gaar worden.
Tussentijds 1 maal voorzichtig omscheppen.
Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de Thaise vis- en garnalencurry erop.
Bestrooi met de peterselie.

Op tafel

Geef er als lekker knapperige smaakmaker kroepoek sweet chili bij.

Lekker anders kan ook

Maak de viscurry met gekookte mosselen zonder schelp (zelf koken of kant-en-klaar kopen).
Ze zijn al gaar dus hoeven alleen maar een minuutje in de saus te worden verwarmd.

Bron: Conimex

Terug