Thaise rode viscurry met lente-uitjes en seroendeng

thaise_rode_viscurry (2K)

  • 400 g pandan rijst
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 500 g stevige visfilet (bijv. pangasiusfilet)
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 10 cl romige kokosmelk
  • 2 eetl. Seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten.
Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in vieren en kook ze 5 minuten in een laag kokend water.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Snijd de vis in stukken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukken vis 2 minuten.
Voeg de worteltjes, de boemboe en de kokosmelk toe en laat de curry 5 minuten pruttelen.
Houd een handje van de donkergroene lente-uienringetjes apart en schep de rest door de curry.
Nog 1 minuut verwarmen.
Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de curry erop en strooi de rest van de lente-uitjes en de seroendeng erover.

Op tafel
Geef er lekker krokante smaakmaker kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de visfilet door grote gepelde garnalen.

Bron: Conimex

Terug