Thaise nasi met snijbonen, garnalen en limoen

thaise_nasi (4K)

  • 400 g basmati rijst
  • 400 g rauwe gepelde grote garnalen
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • wokolie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
Meng de garnalen met de marinademix (uit het pakje) en 3 eetlepels olie.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de snijbonen 3 minuten.
Voeg de gemarineerde garnalen toe en wok ze 3 minuten mee.
Voeg de groente-kruidenmix en de rijst toe en wok nog 2 minuten.
Halveer de limoen.
Snijd 1 helft in 4 partjes.
Knijp de andere helft boven de nasi uit.
Snijd de basilicum blaadjes in reepjes en schep ze door de nasi.
Verdeel de nasi over 4 borden.
Strooi de helft van de kroepoek erover, leg op elk bord een partje limoen.
Geef de rest van de kroepoek erbij.

Op tafel
Zet atjar tjampoer op tafel voor een fris accent.

Lekker anders kan ook
Thaise nasi is ook heel lekker met reepjes kip in plaats van garnalen.
De bereidingstijd blijft gelijk.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug