Tempura van zeetong met mayonaise van appel en curry

Tempura van zeetong met mayonaise van appel en curry

  • 8 tongfilets
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ venkel
  • 1 koolrabi
  • ½ broccoli
  • 1 citroen
  • dille
 
    • voor de appel-currymayonaise
  • 1 eidooier
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. witte-wijnazijn
  • 10 cl maïsolie
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 eetl. currypoeder
  • 1 appel
  • peper & zout
  •  
    • voor het tempurabeslag
  • 25 cl water
  • 125 g bloem
  • 8 g verse gist
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje suiker

Eén dag op voorhand

Meng de ingrediënten voor de tempura en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Zet de kom vervolgens een nachtje in de koelkast afgedekt met keukenfolie.

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snijd in hapklare stukken.
Prik ze op een brochettestokje, maar weef er de tongfilet tussendoor, zodat er overal vis tussen zit.

Maak de mayonaise

Mix de eierdooier samen met de mosterd, azijn, peper, zout en maïsolie.
Verfris met wat witte wijn en voeg er het currypoeder en de in kleine blokjes gesneden appel aan toe.

Maak de tempura

Verwarm de friteuse voor op 170 °C.
Schep het water van de tempura en haal er de brochettes door en bak enkele minuten in de friteuse.
Serveer de spiesjes met het sausje, wat dille en een partje citroen erbij.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug